12 Alasan Kenapa Memilih PHP Untuk Bina Laman Web 2016

12 Alasan Kenapa Memilih PHP Untuk Bina Laman Web 2016

Semakin lama dunia pengaturcaraan di aatas-talian ini, semakin bertambah pengguna atau pengaturcara yang beralih kepada PHP.

Alasan utamanya adalah kerana faktor Open-Source yang membolehkan mempelbagaikan dan menambah baik web atau sistem mengikut citarasa sendiri.

 

Ini adalah beberapa faktor penyebab kenapa PHP (dibandingkan dengan kod lain) menjadi pilihan utama.

 

PHP adalah Mesra Pengguna!

Jika dibuat perbandingan antara bahasa skrip lain, PHP adalah yang paling mesra-pengguna disamping kehebatannya sebagai bahasa yang dinamik. Ia adalah salah satu alat mereka bentuk web yang paling popular digunakan hari ini dan menawarkan ciri-ciri yang menakjubkan dan fungsi laman web tanpa perlu mengimport atau masukkan kod yang banyak. Bukan sahaja PHP menawarkan semua ini, ia juga adalah amat selamat, dengan kata lain berani dikatakan ia melebihi daripada skrip-skrip lain.

 


PHP adalah fleksibel!

Untuk menambahkan kehebatannya yang mesra pengguna, PHP juga sangat fleksibel (lebih-lebih lagi daripada ASP dan .Net sebagai contoh). PHP adalah paling memenuhi keperluan perniagaan, sementara masih mengekalkan aplikasi pengaturcaraan kedudukan tertinggi. Selain itu, ia dibangunkan sebagai perisian sumber terbuka yang bermaksud bahawa SEBARANG editor boleh digunakan apabila memasuki kod, dan juga menyokong banyak sumber platform (seperti grafik atau XML).

 


PHP adalah Dynamic!

Menggunakan PHP adalah pilihan skrip yang hebat kerana laman web adalah auto-update, yang bermaksud anda tidak perlua mengemaskini secara manual!

 

PHP adalah Kos Rendah!

Malah, PHP mudah diakses dan boleh didapati dalam talian secara percuma. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini terdapat satu kenaikan penggunaan PHP  dari pembangun laman web di seluruh dunia. Ia merupakan pilihan yang terbaik bagi mereka yang memulakan perjalanan mereka ke dalam pasaran dalam talian.
PHP Mempunyai Pemprosesan Data Pantas!

Tidak perlu disangkal daripada fakta bahawa pereka web yang menggunakan PHP mempunyai kelebihan masa ‘loading’ yang lebih pantas.
PHP adalah Sumber Terbuka (Open Source)!

Seperti yang disebutkan tadi, PHP adalah bahasa skrip diterima di peringkat global yang membolehkan ia digunakan dalam SEMUA reka bentuk laman web dan sistem. Ini kerana ia adalah percuma dan mesra pengguna jadi hampir semua orang menggunakan ia!
PHP adalah Berprestasi Tinggi!

PHP adalah bahasa skrip berprestasi tinggi yang menawarkan:

  •      Proses pembangunan yang cepat
  •      Menyusun web konvensional
  •      Penggunaan secara bijak pelayan web Apache dan pangkalan data MySQL

 

PHP Mampu Cross Platform!

PHP mampu menjalankan operasi merentasi pelbagai platform kerana ia beroperasi pada UNIX, LINUX, dan sistem Windows, dan juga boleh berinteraksi dengan MySQL dan Apache (seperti yang dinyatakan di atas). Atas sebab ini melebihi yang lain, PHP adalah bahasa skrip yang disyorkan penggunaannya.

 
PHP adalah mesra CMS!

PHP boleh diakses oleh program CMS dan boleh membantu membantu pereka web / pemaju untuk memenuhi keperluan pelanggan mereka dengan cara yang lebih besar.

 

PHP mempunyai Pilihan (options)

Jika anda perlu untuk menggabungkan skrip PHP ke dalam HTML, ini boleh dengan mudah dicapai dengan hanya beberapa langkah mudah. Ini ciri-ciri yang menakjubkan membolehkan sejumlah besar laman web dan kod pengaturcara untuk menggunakan laman web statik dan menukar mereka ke dalam jenama, yang baru!

 

PHP Mempunyai Banyak Extensions!

Dengan semua ciri-ciri yang dinyatakan sebelum ini, PHP juga boleh menyediakan sambungan yang tidak terkira banyaknya dan membolehkan pengguna, pereka, atau pemaju untuk menentukan sama ada pelaburan mereka berbaloi

 

PHP adalah Segera!

PHP adalah bahasa skrip yang serta-merta boleh dibangunkan dengan efisen. Dengan menggunakan PHP (dan mungkin upah seorang profesional), ia adalah agak boleh dilaksanakan untuk mempunyai penyelesaian cepat untuk sebarang dan semua masalah yang mungkin akan muncul.
Jika anda telah perhatikan semua perkara di atas, anda boleh melihat mengapa PHP benar-benar adalah pilihan yang TERBAIK jika terlibat dengan beberapa laman tugas reka bentuk / pembangunan web. Ingat bahawa anda perlu sentiasa memilih PHP sebagai  pilihan utama, sebelum bahasa skrip lain

 

Leave a Reply

comment-avatar

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.